hindring.jpg

E-læringskurs: Tilgjengelighet på arrangementer

I denne introduksjonen får du en smakebit på hva Tilgjengelighetsmerket er, fokusområdene i opplæringen og hvordan din bedrift kan bli sertifisert. En full og mer dyptgående versjon av e-læringskurset benyttes i forbindelse med opplæringen knyttet til sertifisering. Alle som tar Tilgjengelighetsmerket får gratis tilgang på hele kurset og kan benyttet dette i opplæring av nye ansatte og frivillige.

prøv vårt e-læringskurs

 

Sjekkliste

Sjekk om ditt arrangement er tilgjengelig for mennesker med nedsatt funksjonsevne ved hjelp av denne enkle sjekklisten. Hva kan dere bli bedre på?

Last ned sjekkliste

 

Tilgjengelighetshåndboka for kulturarrangører

Tilgjengelighetshåndboka har som mål å inspirere kunst- og kulturaktører til å gjøre sine arrangementer tilgjengelig for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Mange som arbeider med kulturarrangementer er prisgitt den bygningen de arrangerer i eller det uteområdet de skal gjøre om til en kulturarena. Det er ikke alltid mulig å oppfylle alle krav til tilrettelegging, men mye kan gjøres gjennom bevisstgjøring hos alle ansatte og god informasjon om tilgjengelighet på nettsiden og i trykket materiell. Få konkrete tips og råd til hvordan man kan bli bedre på tilgjengelighet. Boken kan bestilles i nettbutikk og medlemmer av NKA får rabatterte priser. OBS: Alle som bestiller Tilgjengelighetsmerket vil motta boken gratis i forbindelse med opplæringen. 

Bestill håndbok

OM TILGJENGELIGHET I NKAS ARRANGØRWIKI

 

Universell utforming av nettsider - gratis e-læringskurs

Alle hjemmesider rettet mot allmennheten skal være universelt utformet innen 1. januar 2021. Dette kommer tydelig frem i nye retningslinjer for utforming av hjemmesider fra Digitaliseringsdirektoratet (Digdir). Ved å klikke deg inn på lenken nedenfor kan du lese mer om dette og gjennomføre gratis e-læringskurs for nettredaktører og skribenter.

Les mer

Hold deg oppdatert med nyhetsbrev fra Norske Kulturarrangører